Posted by on 29/10/2016

Fotografia cedida per l'Oiane

Fotografia cedida per l’Oiane

Cada any l’ictus afecta 15 milions de persones, provocant-los un divers quadre de símptomes que dificulta dràsticament el retorn a la seva vida diària. De fet, a causa de la baixa taxa de rehabilitació, actualment l’ictus es considera la primera causa de discapacitat permanent adulta en els països desenvolupats.
La increïble potència del cervell humà radica en una extrema complexitat que avui encara hem començat a comprendre. Per això, desentranyar les connexions entre la funció neural i la seva transducció funcional resulta imprescindible per a poder desenvolupar teràpies més eficients.
Coincidint amb el dia mundial de l’Ictus l’Oiane Urra, estudiant de doctorat del grup de Processament i interpretació de senyals biomèdics de l’IBEC, ha donat una xerrada on s’han tractat els aspectes més rellevants de l’ictus. A més, l’Oiane ha parlat dels avenços més recents de la neurociència en aquest camp i ha presentat les línies de recerca per a millorar les teràpies de neurorehabilitació existents que s’estan desenvolupant a l’IBEC.

A continuació, podeu trobar el vídeo de la xerrada, organitzada dins el marc del ‘Pessics de Ciència’, que es va celebrar a la Biblioteca de Bellvitge d’Hospitalet.

L’Oiane Urra és Biotecnòloga i Enginyera Biomèdica especialitzada en el processament de senyals biomèdics i disseny d’entorns interactius de neurorehabilitació orientats a reparar els danys motors d’origen neural. Actualment està a punt de concloure el seu doctorat en els grups de Processament i interpretació de senyals biomèdics liderat pel Dr. Raimón Jané de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i el grup de Robòtica liderat per la Dra. Alícia Casals de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Posted in: Xerrades