Posted by on 16/09/2016

Fotografia cedida per l'alumna

Fotografia cedida per l’alumna

La Judith és una alumna de 2n de Batxillerat de l’Institut Torres i Bages de l’Hospitalet del Llobregat que ha fet una petita estada al grup d’integració cel·lular i dinàmica de teixits de l’IBEC per fer la part pràctica del seu treball de recerca.

Ella tenia molt clar que volia fer la seva recerca en l’àmbit del càncer i que volia fer una pràctica en un ambient real. Gràcies a la seva tutora va conèixer el programa Batx2lab organitzat pel Parc Científic de Barcelona i va tenir l’oportunitat de passar part de l’Agost a un dels nostres laboratoris.

“Des de fa molts anys creia que volia treballar a un laboratori” ens confessa la Judith, “però poder tenir aquesta experiència m’ha ajudat a decidir-me i a descobrir que a més d’una feina molt interessant i estimulant és també molt divertit”.

Durant la seva estada la Judith va quantificar les cèl·lules mamàries cancerígenes que morien després de l’aplicació d’un fàrmac tot comparant-les amb cèl·lules mamàries sanes. En Carlos Pérez, investigador de l’IBEC, va ser l’encarregat d’acompanyar-la en tot aquest procés.

“En Carlos és una molt bona persona, és molt amable, molt tranquil i sobretot té molta paciència” ens diu la Judith. “Era la primera vegada que jo estava a un laboratori de recerca i a vegades coses tan senzilles com utilitzar correctament una pipeta amb costava una mica i em feia anar més lenta, o si tenia alguna dificultat en fer els càlculs ell sempre estava pendent per ajudar-me”.

A més a més, la Judith també ha fet molt bona pinya amb la resta del grup i ha marxat amb molt bona opinió de l’experiència. “Qualsevol persona interessada hauria de poder venir a un laboratori com aquest!” exclama la Judith. “T’ajuda a adonar-te si realment t’agrada la ciència o no, poder fer experiments i manipular coses amb les teves pròpies mans és espectacular. Qualsevol cosa, per petita que fos per mi era nova”.

A finals d’aquest mes la Judith depositarà el seu treball de recerca i farà la defensa oral al Desembre. Fa uns anys que va adonar-se que no es veia treballant en el seu dia a dia amb pacients però alhora vol contribuir d’alguna manera a millorar la vida de les persones malaltes. Per això té en ment matricular-se al grau de Ciències Biomèdiques de la Universitat de Barcelona i, en acabar, dirigir els seus passos cap a la recerca vinculada al càncer.

El programa Batx2Lab ofereix l’oportunitat a estudiants de 1r de Batxillerat de Catalunya de realitzar la part pràctica del seu Treball de Recerca a les instal·lacions de les institucions ubicades al Parc Científic de Barcelona, com l’IBEC.