Posted by on 24/04/2015

Pilar i Laura fent el taller "Les cèl·lules fan força!" a la Fira Recerca en Directe del 2014

Pilar i Laura fent el taller “Les cèl·lules fan força!” a la Fira Recerca en Directe del 2014. Autor: IBEC

El dissabte 25 d’Abril del 2015  de 10h a 12h del matí l’IBEC participa a la Festa de la Ciència i la Tecnologia (NOVUM) amb el taller “Dissenya un fàrmac intel·ligent”. Aquest any proposem que els assistents es posin a la pell dels investigadors i mitjançant un joc de rol aconsegueixin dissenyar un fàrmac intel·ligent activat per llum per combatre l’artritis. Es repassaran els conceptes de fàrmac dirigit i principi actiu. A càrrec del taller estarà la Sílvia Pittolo del grup de Nanosondes i Nanocommutadors.

Representant al Parc Científic de Barcelona (PCB), estarán la Pilar Rodríguez i la Laura Casares, del grup de Integració Cel·lular i Dinàmica de Teixits, de 16 a 18h amb el taller “Les cèl·lules fan força! on demostraran a la macroescala com treballen elles al laboratori per mesurar les forces cel·lulars. 

També podrem trobar a l’Arnau Biosca, del grup de Nanomalària, participant en l’espai “Pregunta a un científic: Nanomalària” on els que duen a terme l’entrevista són nens i nenes que tenen curiositat. Amb motiu del Dia Mundial de la Malària, que conicideix amb el primer dia de la Festa de la Ciència i la Tecnología, l’Arnau parlarà de la seva recerca cap a noves teràpies per combatre aquesta malaltia.

Durant aquests dos dies la Plaça de les Glòries Catalanes es transforma en un laboratori per a grans i petits per viure la ciència, la tecnologia i la innovació en primera persona. Els assistents podran treballar al costat dels investigadors, veure la ciència de ben a prop, descobrir amb la gimcana com la festa continua als museus i moltes coses més.

 

Tallers i entrevista a càrrec de: Sílvia Pittolo, Pilar Rodríguez, Laura Casares i Arnau Biosca