Posted by on 18/04/2017

Imagen de un nanorobot

En Samuel Sanchez, cap de grup de l’IBEC va guanyar fa uns dies el Premi Nacional de Recerca al talent jove. La seva recerca està centrada en el disseny de nanorobots, uns motors de mida nanomètrica que poden servir per a múltiples aplicacions.

Hem volgut acostar als més joves aquesta recerca tan puntera que desenvolupen al grup del Samuel a través  del Festival de la Nanociència i la Nanotecnologia que se celebrarà aquest mes d’abril a diferents ciutats espanyoles.

El programa del 10alamenos9 inclou diverses activitats divulgatives per a escoles i instituts i per a públic no científic. Dins d’aquestes activitats presentarem el projecte Nanoinventum, un taller per a alumnes de primària on els nois i noies d’entre 11 i 12 anys podran treballar el tema dels nanorobots. Aquest projecte pretén que els joves entenguin el concepte de nanorobot o nanoboot i pensin en possibles aplicacions d’aquestes noves eines que ens ofereix la tecnologia.

Mitjançant un taller plàstic els nois i noies hauran de realitzar una maqueta del seu nanorobot i faran una presentació de les seves possibles aplicacions.

Us convidem a visitar la web del Nanoinventum on trobareu més informació sobre les nanotecnologies i on podreu conèixer quin aspecte té un nanorobot.

Ara us toca a vosaltres imaginar!

Posted in: Fires