Posted by on 08/04/2015

Maqueta de cèl·lula eucariota amb ADN extraïble

Maqueta de cèl·lula eucariota amb ADN extraïble. Autor: IBEC

Del 8 al 11 d’Abril l’IBEC participa en la Fira Recerca en Directe organitzada per la Unitat de Cultura Científica del Parc Científic de Barcelona (PCB) al CosmoCaixa de Barcelona. La fira Recerca en Directe és una exposició dels projectes més actuals i punters que es duen a terme a centres i instituts de recerca de Catalunya. Durant l’estada a la Fira, els assistents podran descobrir el tipus de recerca que duen a terme diferents centres de R+D i fer petits experiments tot interactuant amb els aparells de recerca.

Aquest any Vanessa Gil i Ariadna Pérez, investigadores del grup de Neurobiotecnologia Molecular i Cel·lular, participen a la fira amb un l’estant “Com s’estudien els gens?”.  L’objectiu principal d’aquesta activitat és comprendre com es genera un animal transgènic i la seva finalitat en el camp de la Biomedicina actual. Emprant elements quotidians com per exemple, cordes, llaçades, tisores… es mostraran d’una manera interactiva les tècniques de manipulació genètica.

Ariadna i Vanessa a l'estant de la Fira Recerca en Directe

Ariadna i Vanessa a l’estant de la Fira Recerca en Directe. Autor: IBEC

Aquesta fira  té com a objectiu apropar la ciència a la ciutadania, afavorir el diàleg entre el públic i els investigadors, i fomentar vocacions científiques entre els joves.

Aquí podeu veure exemples de la Fira Recerca en Directe d’altres anys.

Estant a càrrec de: Vanessa Gil i Ariadna Fernàndez

Posted in: Fires