Posted by on 09/02/2016

Alumnes participant al decide game. Autor: IBEC

Alumnes participant al decide game. Autor: IBEC

Avui els alumnes de les dues classes de primer de batxillerat de l’Escola Natzaret d’Esplugues del Llobregat han inaugurat el cicle de visites escolars del 2016. Els alumnes han realitzat la visita “Desxifrant la funció d’un gen” a càrrec de la Dra. Vanessa Gil, investigadora del grup de Neurobiotecnologia molecular i cel·lular de l’IBEC.

En aquesta visita els alumnes han pogut conèixer els diferents projectes en els que s’està treballant des de l’IBEC, què és la bioenginyeria i cap on ens portarà aquesta recerca. Més concretament han pogut aprendre com s’investiga per descobrir quina funció fa un gen determinat. Mitjançant representacions a la macro escala els participants han pogut  comprendre quines són les tècniques d’enginyeria genètica més utilitzades per dur a terme aquesta mena recerca.

Alumnes debatint durant el decide game. Autor: IBEC

Alumnes debatint durant el decide game. Autor: IBEC

Com que es tracta d’una recerca estrictament relacionada amb l’ús de models animals, els assistents han participat també en una adaptació del Decide Game: Experimentació Animal en recerca Biomèdica. Aquest joc es basa en un conjunt de cartes que fomenten la discussió i la reflexió sobre la necessitat i la legislació de l’experimentació animal en la recerca. Totes les conclusions a les que ha arribat al grup s’han pujat a la plataforma www.playdecide.eu on, juntament amb els resultats als que arribin totes les persones que juguin al Decide Game, es tindran en compte a l’hora de promoure les noves lleis europees en aquest àmbit.

“Aquest és el futur al que ens encaminem, un món on cada cop es pot participar més en la formulació  i gestió de les legislacions vigents” diu en Juan, un dels professors acompanyants de la visita. “No només en aquest aspecte, sinó en tots els que ens puguem imaginar tant a nivell estatal com europeu. Està molt bé que els alumnes puguin experimentar-ho des d’ara.”

A més a més, els alumnes han pogut visitar els laboratoris de l’IBEC i veure de primera mà com són aquesta mena d’instal·lacions on es potencia la col·laboració entre diferents grups de recerca multidisciplinaris.

Visita a càrrec de: Vanessa Gil