Posted by on 02/10/2017

Dijous vam inaugurar el nou cicle de tallers escolars per aquest curs escolar amb la visita de l’escola Els Arcs de Barcelona.

Estudiants de l’escola els Arcs de Barcelona durant el taller

Els estudiants de 4t d’ESO van assistir al taller “La medicina del futur: nanotecnologia” on van conèixer els darrers avenços en la recerca entorn els fàrmacs dirigits i van dur a terme una pràctica on es va simular l’encapsulació d’un fàrmac.

Al taller vam poder discutir temes ètics al voltant de la recerca; aspectes de regulació, mediambientals i de protecció de dades. El debat que va moderar la Pilar Rodríguez, es va allargar amb una discussió molt constructiva i animada que va permetre a tots els estudiants donar la seva opinió.

La Gemma Ventura, estudiant de 4tA de l’escola ens ha resumit així la seva experiència: “Hem sortit dels laboratoris de l’IBEC amb un munt de conceptes nous i una visió futurista, cada cop més real, del que serà la nostra medicina algun dia”

Durant el curs escolar 2017-2018 l’IBEC té previstos realitzar un total de 21 tallers per escoles de primària i secundària, programes que gestiona a través dels programes d’activitats escolars ESCOLAB i PAE totes dues iniciatives de l’Ajuntament de Barcelona.