Posted by on 15/03/2017

Estudiants amb el seu “fàrmac dirigit” acabat.

La setmana passada vam rebre la visita dels estudiants de 4rt d’ESO de l’escola Roig Tessàlia, que van participar al taller “medicina del futur: nanotecnologia”. Durant tot el matí, els estudiants van poder endinsar-se en aquesta petita escala, i ho van fer de la mà de les divulgadores de l’IBEC Pilar Jiménez i Pilar Rodríguez.

Els estudiants han fet servir el seu enginy per a dissenyar per equips el seu propi fàrmac dirigit. Des del procés de propulsar o dirigir el fàrmac, passant per l’encapsulament i acabant amb el seu alliberament, els estudiants han desgranat un munt de conceptes que els investigadors del camp de la nanotecnologia han d’afrontar diàriament.

Després, han encapsulat el seu propi fàrmac, aprofitant l’esferificació de l’alginat en sals de calci. Finalment, hem debatut l’impacte de la nanotecnologia a la vida quotidiana, i alguns dilemes ètics i de salut que ens afecten a tots respecte la incursió de les tecnologies nano a les nostres llars. Hem acabat la jornada amb una visita als laboratoris de l’IBEC i una petita posada en comú.

 

Dissolució de sals de calci en aigua amb les esferes d’alginat i el nostre “fàrmac” (colorant alimentari) en formació.

Més sobre nanotecnologia a :

Combatiendo el cáncer en la nanoescala (2017) Ibec Divulga
Nanopartículas para regenerar el hueso (2015) Ibec Divulga
Nanotecnologia: una nova arma contra la malària (2016) Ibec Divulga

 

Visita a càrrec de: Pilar Jiménez i Pilar Rodríguez.