Posted by on 26/11/2015

Alumnes durant la visita

Alumnes durant la visita. Autor: IBEC

Els alumnes de les dues classes de 6è de l’escola Pere IV han vingut a l’IBEC a fer la prova pilot de les visites-taller sobre la cèl·lula que a partir d’ara l’IBEC oferirà als cursos de 5è i 6è de primària.

La visita s’ha iniciat amb un repàs sobre el concepte de cèl·lula, la seva estructura i les diferències entre cèl·lules animals i cèl·lules vegetals tot utilitzant metàfores i comparacions per consolidar els conceptes. Un cop refrescats tots aquests coneixements, la Clàudia i la Irene, investigadores del grup de Biomaterials per a teràpies regeneratives de l’IBEC, han explicat amb l’ajuda d’una maqueta en 3D d’una cèl·lula que al laboratori es pot manipular la informació genètica del ADN per a estudiar malalties.

“Al principi va suposar un gran repte el fet d’adaptar el discurs i el contingut per fer-lo arribar a nens de 12 anys, sembla ximpleria però ens vam plantejar molts més dubtes que en d’altres activitats” ens diu la Irene, una de les investigadores implicades en la visita. “Però després veure com els nens gaudeixen i s’interessen per la ciència, ha sigut molt gratificant. M’ha agradat poder apropar-los el que per nosaltres és tan normal, i fer-los veure que hi ha altres professions més enllà de les típiques.”

Després els alumnes han pogut observar al microscopi les diferències entre cèl·lules vegetals i animals amb mostres de l’epiteli de la ceba i cèl·lules de la seva pròpia mucosa bucal. “A l’escola ja havíem observat cèl·lules.” diu un dels alumnes de l’escola. “Però això ha sigut molt millor perquè hem pogut preparar-les nosaltres mateixos i veure les nostres pròpies cèl·lules!”.

Alumne observant mostres cel·lulars al microscopi

Alumne observant mostres cel·lulars al microscopi. Autor: IBEC

En finalitzar l’experiment els alumnes han visitat els laboratoris de l’IBEC on han pogut veure com treballen els científics, quin equipament fan servir i quines normes de seguretat han de seguir per a poder fer la seva feina.

Visita a càrrec de: Claudia Navarro i Irene Cano

Posted in: Visites escolars
Tags: ,