Posted by on 24/11/2015

Beatriz Giraldo explicant la seva recerca

Beatriz Giraldo explicant la seva recerca. Autor: IBEC

Avui els estudiants del Cicle Formatiu Tècnic en cures d’infermeria del Centre d’estudis secundaris Joan Maragall de Badalona han vingut a l’IBEC a fer la visita-taller “Senyals Biomèdics, què són?”.

Durant la visita la Beatriz Giraldo, investigadora del grup Interpretació i Processament dels Senyals Biomèdics de l’IBEC, els ha explicat la seva recerca. A partir de la seva xerrada els alumnes han pogut aprendre què són els senyals biomèdics, com s’enregistren i la utilitat que té la recerca en aquest àmbit avui en dia per aconseguir sinergies entre els metges clínics i els investigadors que culminin en una millora de la qualitat de vida dels pacients.

Per complementar els conceptes treballats a la sessió, en Javier i la Sara, investigadors del grup implicats en la visita, els han fet una demostració de com s’han d’enregistrar els senyals elèctrics del cor i del múscul del braç mentre es fa força. Els alumnes voluntaris han pogut participar en una petita competició fent una prova de concentració i rapidesa prement un botó cada cop que escoltaven un xiulet.

Alumne enregistrant la seva activitat muscular

Alumne enregistrant la seva activitat muscular. Autor: IBEC

Per concloure la visita els alumnes han visitat el laboratori del grup i han pogut veure que no tots els laboratoris on treballen els científics són tal i com s’imaginen: amb pipetes, mostres biològiques i cultius cel·lulars.

Durant aquesta part de la visita també han pogut conèixer la importància de seguir uns protocols iguals per a enregistrar les dades així com part de la feina de l’investigador que consisteix a desplaçar-se als hospitals per a aconseguir dades de pacients.

Visita a càrrec de: Beatriz Giraldo, Javier Rodríguez Benítez  i  Sara Argerich