Posted by on 18/02/2016

Alumne preparant la seva mostra. Autor: IBEC

Alumne preparant la seva mostra. Autor: IBEC

Aquesta setmana les dues classes de 6è de primària de l’escola Pau Romeva han visitat l’IBEC per fer un taller sobre la cèl·lula. Durant aquest taller els alumnes han repassat conceptes prèviament treballats a classe com què són les cèl·lules, on les trobem, com són de petites i quines característiques tenen.

Hem incidit sobretot en les diferències entre cèl·lules animals i vegetals. A més a més, amb l’ajuda d’una maqueta d’una cèl·lula a la macro escala, els alumnes han pogut aprendre què és l’ADN, on es troba dins de la cèl·lula i quina funció té. També s’han iniciat en enginyeria genètica aprenent que hi ha tècniques que permeten als investigadors modificar l’ADN incloent o extraient gens determinats.

Alumnes observant les sves mostres al microscopi. Autor: IBEC

Alumnes observant les sves mostres al microscopi. Autor: IBEC

Després, ells mateixos, han fet una preparació de les cèl·lules de la seva mucosa bucal per observar-la al microscopi i utilitzar-la com a control. D’aquesta manera ens han pogut ajudar a determinar quines de les mostres incògnita que teníem barrejades eren d’origen animal i quines d’origen vegetal.

Amb la visita als laboratoris de l’IBEC els alumnes han pogut contemplar de primera mà quin és l’ambient de la recerca, com són els investigadors i quines són les normes de seguretat que s’han de seguir al laboratori. També han après la necessitat d’utilitzar un idioma comú com l’anglès tant per entendre’s amb altres investigadors com per comunicar els resultats de les noves descobertes.

Posted in: Visites escolars
Tags: ,