Posted by on 16/04/2015

Alumnes realitzant els experiments amb gelatina de colors

Alumnes realitzant els experiments amb gelatina de colors. Autor: IBEC

Avui els alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Roig Tesàlia de Barcelona han vingut de visita a l’IBEC a fer el taller “Enginyeria de teixits: refent parts del teu cos”. Els alumnes han pogut conèixer una mica més sobre l’enginyeria de teixits, què és, en què és basa i quina és la recerca que es fa al IBEC en aquest tema.

Els alumnes han recreat amb materials quotidians algunes de les tècniques més utilitzades en la regeneració de teixits. Amb gelatines de colors han creat dues bastides diferents; una que imitava l’estructura necessària per regenerar teixit ossi i una altra per regenerar teixit muscular. Després han omplert les bastides amb les cèl·lules adients i d’aquesta manera han pogut construir un empelt  apte per a trasplantar.

“Jo vull estudiar biotecnologia, així que venir al IBEC m’ha servit per estar més informat i per saber una mica més sobre quines carreres puc estudiar per acabar a un lloc com aquest”, ens diu el Jose, alumne de l’escola . “M’ha agradat molt fer aquesta visita, m’ha servit per confirmar què és el que vull fer. La part pràctica m’ha semblat entretinguda i sobretot m’ha agradat veure com han transformat una cosa tan complexa en una cosa que podem fer, experimentar i entendre nosaltres amb el nostre nivell”.

“Jo vull estudiar química, i el que a mi m’ha agradat més és poder saber més sobre què es fa a un laboratori d’aquí”, comenta en Miquel Angel, alumne de l’Escola. “La part experimental ha estat una bona experiència i la part teòrica l’he pogut seguir i entendre del tot, estava molt ben explicada i al nostre nivell”.

Miquel Ángel yi Jose, alumnes de l`escola Roig Tessalia

Miquel Ángel yi Jose, alumnes de l`escola Roig Tesàlia. Autor: IBEC

Claudia Navarro: “Ha estat una experiència interessant i gratificant. D’una banda, haver d’explicar la feina que fem de manera planera és tot un repte.” D’altra banda, és divertit interactuar amb noies i nois de l’escola. Els joves han mostrat interès en el que els hem explicat i esperem haver despertat una mica la seva curiositat. Sens dubte, tornaria a repetir l’experiència.

Els alumnes també han pogut visitar els laboratoris del IBEC i veure de primera mà l’ambient de la recerca científica. “Em dóna la sensació que he aprés molt! Tot i que la visita al laboratori ha estat curta, m’ha agradat veure el bon ambient que hi ha”, afirma en Miquel Ángel. “Un s’imagina un laboratori com un lloc molt seriós, ple de gent seria i estirada però he vist que està l’ambient és més distés, que tenen acudits penjats de les parets i que hi ha molt bon rotllo”.

Visita a Càrrec de Claudia Navarro i Irene Cano