Posted by on 04/05/2016

Alumnes durant la visita.

Alumnes durant la visita.

Ahir ens van visitar els alumnes de 1r de batxillerat de l’Institut Can Peixauet per fer un taller sobre teràpies regeneratives. Serà possible en un futur pròxim crear òrgans completament funcionals i aptes pel trasplantament al laboratori? Tot el taller gira entorn aquesta pregunta, però abans cal comprendre perquè és necessari investigar en aquest àmbit si actualment ja existeixen els trasplantaments de donants.

A partir d’un joc de preguntes i respostes, els alumnes han anat descobrint els avenços en medicina regenerativa. S’ha fet un recorregut per la història de la creació de teixits i òrgans al laboratori, des del 1997 quan es va crear la primera orella al laboratori, fins al 2013 quan es van crear els primers ronyons al laboratori i acabant amb el paradigma de la recerca actual.

Actualment ja es poden trasplantar alguns òrgans creats al laboratori com la bufeta o la tràquea, però per crear altres òrgans completament funcionals com els ronyons, el cor o el cervell encara fa falta molta recerca.

Per finalitzar la visita els alumnes han visitat els laboratoris de l’IBEC on han pogut veure en primera persona com són aquestes instal·lacions, quin és l’ambient i quina mena d’experiments es duen a terme.