Posted by on 19/04/2016

Alumnos durante la visita. Autor: IBEC

Alumnos durante la visita.
Autor: IBEC

Els estudiants de 1r i 2n de batxillerat de l’Institut Pla de les Moreres de Vilanova del Camí han vingut a l’IBEC a fer un taller sobre teràpies regeneratives. Al llarg d’aquesta visita els alumnes s’han endinsat en el món de l’enginyeria de teixits per a comprendre quins són els motius que impulsen a fer recerca en generació d’òrgans al laboratori.

S’ha fet un petit recorregut per la història; des del 1997 quan es va crear la primera peça de recanvi humana al laboratori, una orella, fins al 2013 quan es van aconseguir crear els primers ronyons. Els alumnes han pogut veure quin és el paper de l’IBEC en aquesta recerca. A més a més, han pogut observar algunes mostres de bastides creades mitjançant una bioimpressora 3D.

Mitjançant un joc de preguntes i respostes s’ha parlat dels beneficis i dels inconvenients d’utilitzar aquestes tècniques i, sobretot, s’ha parlat sobre la possibilitat real de trasplantar alguns òrgans creats al laboratori com la bufeta o la tràquea.

Per acabar la visita, els alumnes han fet un recorregut pel laboratori general de l’IBEC on han pogut veure com diferents grups de recerca multidisciplinars comparteixen un espai gran per dur a terme la seva recerca. “El que més m’ha cridat l’atenció del laboratori és l’ordre, el silenci, la concentració i les ganes de treballar que s’hi respiraven” ens diu una de les alumnes visitants.