Posted by on 01/03/2016

0M0A0852_opt

Alumnes fent la presentació final per resumir algún dels coneixements nous assolits durant la xerrada. Autor:IBEC

Avui els alumnes del grau mitjà Tècnic en farmàcia i parafarmàcia del Centre d’Estudis Secundaris Joan Maragall de Badalona han vingut a l’IBEC per assistir a la visita-taller “L’ictus: quan el cerveill deixa de guiar els nostres músculs”. Al llarg de la visita, Oiane Urra, la investigadora encarregada del taller, els ha explicat quines són les causes que poden desencadenar un ictus, quines en poden ser les conseqüències i quina és la situació del sistema sanitari actual pel que fa a la rehabilitació.

La visita està enfocada com un joc dinàmic de preguntes i respostes on els alumnes participen activament responent a un seguit d’afirmacions a les quals poden respondre amb totes les dades proporcionades al llarg de la xerrada.

0M0A0825_opt

Oiane fent la xerrada. Autor:IBEC

 

Gràcies a aquesta activitat els alumnes han pogut aprofundir en el seu coneixement sobre quines parts del cervell es veuen afectades quan hi ha un ictus, quins problemes de mobilitat se’n deriven i com és que hi ha casos en què la rehabilitació actual funciona. També han pogut adonar-se de la prevalença i la incidència d’aquesta malaltia i aprendre com evitar o disminuir el risc de patir-la.

“Com sempre, ha estat un plaer compartir amb ments inquietes la meva feina i, perquè no?, una miqueta de ciència” ens comenta l’Oiane. “Resulta enriquidor conèixer les inquietuds de les noves generacions i contribuir a saciar aquesta curiositat interminable”.

A més d’endinsar-se en el funcionament cerebral, els alumnes han pogut escoltar de primera mà quina mena de recerca es fa a l’IBEC per millorar el sistema de rehabilitació actual d’aquests pacients, quines fites s’han assolit fins ara i quin és l’objectiu al qual es vol arribar. Per acabar la visita hem visitat el laboratori del grup d’Interpretació i Processament de Senyals Biomèdics on els alumnes han pogut veure i entendre una mica millor com s’enregistren els senyals del cos per dur a terme aquesta recerca.

Visita a càrrec d’Oiane Urra