Posted by on 04/06/2015

Alumnes visitant els laboratoris

Alumnes visitant els laboratoris. Autor: IBEC

Avui han visitat les instal·lacions del IBEC els alumnes de primer del batxillerat científic-sanitari de l’institut Sales de Viladecans que han vingut per aprendre més sobre els models animals en la recerca.

Durant la xerrada els alumnes han pogut tenir una visió més àmplia i genèrica de perquè és necessari utilitzar animals com a model en la recerca. També han pogut comprendre quins són els animals més utilitzats en recerca i perquè, a més a més de fer-se una idea sobre els protocols i regles que regeixen tota la recerca amb animals.

Representació a la macro escala del procés denginyeria genètica

Representació a la macro escala del procés denginyeria genètica. Autor: IBEC

 

Concretament, s’han endinsat en el món de la recerca en el desenvolupament embrionari tot aprenent com es poden modificar els animals genèticament per poder obtenir exemplars amb més o menys gens del normal. S’han iniciat en les bases de l’enginyeria genètica tot reproduint a la gran escala els processos per dur a terme animals knock in i knock out.

Els alumnes també han tingut l’oportunitat de visitar els laboratoris del IBEC i veure amb els seus propis ulls quin és l’àmbit de treball d’un laboratori multidisciplinari com els nostres.

“Per nosaltres, aquesta visita ha estat una experiència molt positiva que permet als alumnes veure de prop com es treballa a un laboratori dia a dia i a més a més els pot servir en un futur per escollir a quina professió dedicar-se” ens comenten la Vanessa Gil i l’Ariadna Pérez, les investigadores encarregades de la visita.

Visita-taller a càrrec de: Vanessa Gil i Ariadna Pérez