Posted by on 17/02/2015

El 17 de febrer els alumnes de primer de batxillerat de l’Escola Suïssa de Barcelona han inaugurat el cicle de visites escolars de l’IBEC amb la visita-taller “De tot cor: Coneguem els peixos Zebra”.

Al llarg de la visita els alumnes s’han endinsat en el món de les cèl·lules mare i les cèl·lules IPs, també han pogut aprendre més sobre la regeneració del teixit cardíac i la recerca actual en aquest àmbit.

Alumnes de l'Escola Suïssa a l'acuari de Peixos Zebra

Alumnes de l’Escola Suïssa a l’acuari de Peixos Zebra. Autor: IBEC

Gràcies als investigadors del grup de Control de la Potència de les Cèl·lules Mare els alumnes han pogut visitar el laboratori i veure l’aquari dels peixos zebra, cèl·lules de miocardi bategant i peixos zebra amb expressió de gens fluorescents.

Tant els alumnes com els investigadors s’han beneficiat de la interacció entre la recerca i l’escola, els uns coneixent de primera mà què fa un investigador i els altres donant a conèixer la seva feina.

“Jo tinc clar que vull estudiar una carrera científica com química o bioquímica però encara no se si el que vull fer és investigar.” diu Yolanda, alumna de l’escola. “Venir a l’IBEC m’ha donat la oportunitat de parlar cara a cara amb els investigadors que a més d’explicar-nos coses que no sabia fins ara m’han pogut resoldre els dubtes que tenia”.

Yolanda i Kevin estudiants de l`Escola Suïssa de Barcelona

Yolanda i Kevin estudiants de l`Escola Suïssa de Barcelona. Autor: IBEC

“A mi m’ha donat la sensació que els nois i noies s’ho han passat bé”, diu Juan Crespo un dels investigadors involucrats en l’activitat. “A més a més crec que s’han pogut veure projectats en nosaltres, en el sentit que és possible i és maco investigar i a més viure d’això”.

“La visita m’ha semblat molt completa, molt interessant i amb molta informació però adequada al nostre nivell” diu Kevin, alumne de l’escola Suïssa. “Jo encara no tinc molt clar què és el que vull fer però m’ha agradat molt veure l’ambient de la recerca, com treballen, tota la gent jove que hi ha, sembla molt guay”.

“Va ser una visita agradable i enriquidora. Personalment a mi em va agradar molt veure com els nois i noies s’atrevien a preguntar i a mostrar les seves inquietuds respecte el tema” comenta Juan Luis Vázquez l’investigador encarregat de la part de cèl·lules mare de l’activitat. “A més crec que aquesta mena de visites poden ser d’ajuda pels professors per orientar als seus alumnes si arriben a escollir un treball relacionat amb les cèl·lules mare”

 

Visita-Taller a càrrec de: Anna Garcia, Juan Luis Vázquez, Juan Crespo, Cristina García