Posted by on 12/05/2016

Alumnes observant al microscopi. Autor: IBEC

Alumnes observant al microscopi. Autor: IBEC

Avui els alumnes de 6è de primària de l’escola Ausiàs March han vingut a l’IBEC a fer un taller sobre la cèl·lula. A més a més, al llarg d’aquesta visita ens han acompanyat dues reporteres del programa Catakrac de BTV.

Durant la visita els alumnes han repassat els conceptes sobre la cèl·lula que havien treballat l’any passat i han pogut aprendre que l’ADN és com un llibre d’instruccions que ens diu com ha de ser i com ha de funcionar el nostre cos. Han pogut aprendre que quan hi ha faltes d’ortografia en les pàgines del llibre, les instruccions no es poden llegir i, per tant, hi ha alguna cosa que funciona malament.

Alumnes durant la part pràctica de la visita.  Autor: IBEC

Alumnes durant la part pràctica de la visita.
Autor: IBEC

A més a més, els alumnes ens han ajudat a distingir quines de les mostres que se’ns havien barrejat eren d’origen animal i quines d’origen vegetal. Això ho han pogut fer comparant les mostres incògnita amb la preparació de mostres a partir de les cèl·lules de la seva pròpia mucosa bucal.

Per acabar hem visitat els laboratoris de l’IBEC on en Jesús Ordóñez, investigador del grup de Biomaterials de l’IBEC, els ha ensenyat com fa la seva feina.

Posted in: Visites escolars
Tags: , ,