Posted by on 22/06/2016

Els guanyadors i els organitzadors de RoboCat durant la visita als laboratoris. Autor: IBEC

Els guanyadors i els organitzadors de RoboCat durant la visita als laboratoris. Autor: IBEC

Els vuit joves guanyadors del concurs RoboCat 2016 de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) han vingut a visitar l’IBEC. Aquest concurs, la final del qual es va realitzar a finals de maig, va permetre als participants construir els seus propis robots amb diferents materials i utilitzar qualsevol plataforma per a la seva programació.

El Dr. Samuel Sánchez, responsable del grup de nano-bio dispositius intel·ligents de l’IBEC i guanyador del premi FPdGi a la recerca científica 2015 ha sigut l’encarregat d’efectuar la visita a l’IBEC. En aquesta trobada els joves han tingut l’oportunitat d’escoltar una xerrada sobre la recerca puntera del grup del Samuel Sánchez i de conèixer les instal·lacions de l’IBEC on han pogut realitzar alguns experiments pràctics.

Els guanyadors han acabat la jornada amb una posada en comú de tot el que han après en un dinar informal amb els membres del grup. La FPdGi organitza i dóna suport a iniciatives que impulsen l’emprenedoria, la Innovació i el talent dels més joves.

La competició RoboCAT neix com una iniciativa de l’Associació de “El Racó dels Robotaires” de Girona on el principal objectiu és despertar vocacions tecnològiques, motivant i inspirant als joves catalans. Es tracta d’una competició robòtica diferent de les actuals, ja que és completament oberta i compleix sempre la condició de baix cost per a què sigui accessible a tothom.

Visita a càrrec de Samuel Sánchez

Posted in: Visites escolars
Tags: