Posted by on 14/05/2015

Alumnes de l`Instiut Paul Claris participant en les votacions finals de lactivitat

Alumnes de l`Instiut Paul Claris participant en les votacions finals de lactivitat. Autor: IBEC

El passat dimarts dia 5 de Maig van venir al IBEC els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat i 4t d’ESO del IES Pau Claris de Barcelona a fer la visita-taller “Coneguem les malalties cerebrovasculars” on Oiane Urra, la investigadora encarregada de la visita, els ha explicat què és un ictus, què afecta i part de la seva recerca en la millora de la rehabilitació.

La visita està enfocada com un joc dinàmic respostes on els alumnes participen activament responent a un seguit de preguntes que podran resoldre finalment amb totes les dades proporcionades al llarg de la xerrada.

Amb aquesta activitat els alumnes han pogut comprendre quines parts del cervell es veuen afectades quan hi ha un ictus, quins problemes de mobilitat se’n deriven i com és que hi ha casos en que la rehabilitació funciona. També han pogut adonar-se de la prevalença i la incidència d’aquesta malaltia i aprendre com evitar o disminuir el risc de patir-la.

“M’ha agradat venir de visita al IBEC, no sabia quasi res del ictus i he aprés molt!” ens diu un dels alumnes. “El joc i la competició per veure qui responia bé les preguntes ha estat molt bé, així estem atents a les explicacions.”

Per finalitzar l’activitat els alumnes han pogut visitar el laboratori del grup de Interpretació i Processament de Senyals Biomèdics on han vist i experimentat de primera mà com es registren

Oiane explicant el funcionament dun procés motor en el cervell

Oiane explicant el funcionament dun procés motor en el cervell. Autor: IBEC

aquestes senyals que ens permeten estudiar el nostre cos.

“La divulgació cientifica forma part de les nostres vides com a invetsigadors”, ens comenta l’Oiane. “D’altra banda, resulta especialment enriquidor compartir el teu dia a dia amb joves que, encara que no hagin trepitjat un laboratori, omplen l’atmosfera d’energia i curiositat”.

 

 

 

Visita a càrrec de Oiane Urra