Posted by on 21/05/2015

Marcel explicant als alumnes el funcionament del laboratori

Marcel explicant als alumnes el funcionament del laboratori. Autor: IBEC

Avui els alumnes de primer i segon de batxillerat de l’Institut Torrent de les Bruixes de Santa Coloma de Gramenet han vingut al IBEC a fer la visita-taller “La recerca amb cèl·lules mare”. Els alumnes han pogut veure quines són les característiques i el potencial que ofereixen les cèl·lules mare com a eina per a la recerca.

En Marcel, l’investigador encarregat de la visita-debat, els ha explicat també el camí que ha seguit i la seva experiència personal fent una ràpida visió de la presa de decisions que l’ha portat a estar cursant un programa de doctorat europeu entre diferents entitats públiques i privades incloent l’IBEC.

A través d’un article periodístic publicar al diari “El Mundo” que els alumnes havien treballat prèviament a classe s’ha pogut dura  terme un debat sobre l’ètica i la responsabilitat social de la recerca en cèl·lules mare. “Poder explicar les nostres experiències personals a nivell de carrera professional, poder ensenyar i fer divulgació de part dels coneixements adquirits i fer reflexionar sobre les qüestions que la ciència planteja ha estat molt estimulant” ens comenta en Marcel.

Després del debat els alumnes han tingut la oportunitat de visitar el laboratori del grup de Control de la Potència de les Cèl·lules Mare on, entre altres coses, han pogut veure l’aquari dels peixos zebra i la sala de cultius.

 Visita a càrrec d’en Marcel Orpí