Posted by on 18/01/2016

Carolina Tarantino, tècnic sénior del grup de la Dra. Monsterrat, mostrant les tècniques que fan servir per a la replicació de plàsmids. Autor: IBEC

Carolina Tarantino, tècnic sénior del grup de la Dra. Monsterrat, mostrant les tècniques que fan servir per a la replicació de plàsmids.
Autor: IBEC

El passat divendres ens van visitar 50 professors de secundària de les assignatures de Biologia i Geologia en el marc d’una de les sessions del curs “Els divendres de Biologia i Geologia del CESIRE” organitzat pel CESIRE – àmbit de ciències (CDEC). L’objectiu d’aquest curs és que els professors s’actualitzin en matèries científiques i també que coneguin nous recursos per utilitzar a l’aula.

En aquest sentit, la visita a l’IBEC els ha permès saber què és i com es treballa a l’IBEC a partir de la xerrada inaugural a càrrec del Prof. Josep Samitier, director del centre. A més a més han pogut ampliar els seus coneixements en l’àmbit de la regeneració de teixits amb la xerrada “Desenvolupant estratègies per a la regeneració d’òrgans: A quina distància estem de la realitat?” on la Dra. Núria Montserrat, investigadora principal de l’IBEC, els explicava l’estat actual de la recerca per a la regeneració d’òrgans. Per concloure, els professors han visitat els laboratoris de regeneració de teixits, on treballa la Dra. Montserrat, i el de la Dra. Elizabeth Engel, investigadora principal del grup de Biomaterials per a teràpies regeneratives.

“La visita en el seu conjunt ens va fer quedar ben sorpresos del nivell de la recerca que es fa aquí així com de la complexitat de la ciència de frontera on necessàriament han de col·laborar especialistes de disciplines diferents; vam comprovar com els equips d’investigació estan formats per biòlegs, químics, físics, enginyers, metges, matemàtics…” ens diu Siliva Lope, coordinadora del curs.

Els professors també van poder conèixer possibilitats que ofereix l’IBEC que són directament aplicables als seus alumnes o a la seva pràctica docent. Com per exemple les visites-taller, les estades a l’IBEC, les entrevistes de Batxillerat, el bloc de divulgació o el guió per a fer un treball de recerca que hem desenvolupat enguany.

Podeu consultar més informació sobre aquestes activitats a la secció de divulgació de la pàgina web de l’IBEC.