Posted by on 16/06/2017

Fa uns dies a l’IBEC vam rebre un grup d’estudiants de grau, format per un conglomerat d’alumnes del Grau en Enginyeria dels Sistemes Biològics de la UPC i d’estudiants provinents de la University of Texas (Austin) amb diferents especialitats biomèdiques. Va ser molt interessant veure com estudiants provinents de diferents estudis – i fins i tot continents! – arribaven a fer-se les mateixes preguntes i com, encara més, es complementaven durant les seves intervencions.

La Vienna Leigh, cap de comunicació de l’IBEC, va ser l’encarregada de donar-los la benvinguda i d’explicar com funciona un centre de recerca. La investigadora sènior Beatriz Giraldo, del grup de Biomedical signal processing and interpretation, va explicar els darrers avenços del seu grup en processat de senyals relacionats amb el diagnòstic no invasiu de malalties respiratòries.

Els estudiants van poder parlar de primera mà amb una investigadora en contacte directe amb el sector clínic, doncs el grup de processat de senyal treballa amb senyals provinents de pacients de l’Hospital Germans Trias i Pujol, amb els que mantenen una col·laboració.

A continuació, els estudiants van rebre una visita a les instal·lacions de l’IBEC, principalment alguns laboratoris, i va ser fantàstic poder compartir amb ells les seves inquietuds, i transmetre’ls que el més important en recerca és fer-se preguntes sempre. Al final necessitem biòlegs, físics, enginyers, químics, bioquímics,… i un llarg etcètera per a resoldre gran part dels problemes que la medicina ha d’afrontar, així que vam tancar la visita animant-los a emprar la seva experiència, sigui la que sigui, en fer recerca.

 

—————————————–

Pilar Rodríguez-Franco