Posted by on 14/06/2015

Xavier Trepat durant la conferència al Món San Benet

Xavier Trepat durant la conferència al Món San Benet. Imatge: cedida per la Fundació Catalunya-La Pedrera

Aquest dissabte ha tingut lloc l’acte de presentació de la nova promoció del Programa Joves i Ciència organitzat per la Fundació Catalunya-La Pedrera al que ha participat el Xavier Trepat, investigador del grup de integració y dinàmica cel·lular de l’IBEC, com a ponent convidat al Món Sant Benet.

Durant la seva intervenció, el Xavier Trepat ha explicat les conclusions del treball d’investigació que desenvolupa des de fa cinc anys a l’IBEC amb la finalitat d’arribar a determinar la relació existent entre la física i el càncer. Concretament, la investigació es centra en descobrir de quina manera la força derivada de la interacció entre les cèl·lules sanes i les tumorals generen la metàstasi i quines són les proteïnes que faciliten la connexió entre unes i altres. L’objectiu final és aconseguir identificar i aïllar les molècules que permeten aquesta connexió i aconseguir que el càncer no s’escampi.

“Només en veure la mirada d’aquests nois ja veus que són especials”, diu el Xavier Trepat. “És molt important que les fundacions privades inverteixin els seus recursos en ajudar els líders del demà”.

Després de la conferència s’ha procedit al lliurament dels diplomes i a la intervenció de Guifré Sánchez, participant que finalitzava avui el programa. En el seu discurs, el jove s’ha dirigit als nous participants i els ha encoratjat a gaudir de la que “serà una de les experiències amb més impacte a les vostres vides”, i a fer-ho sense por “perquè aquest programa no us donarà mai l’esquena i us farà sentir capaços”.