Posted by on 15/03/2016

Silvia Pujals parlant sobre la seva recerca

Silvia Pujals parlant sobre la seva recerca

Els alumnes de 1r de Batxillerat Científic de l’escola Suïssa de Barcelona han vingut a l’IBEC per fer el taller “Nanoscòpia per a la nanomedicina”. Amb un microscopi convencional les imatges a la nanoescala no es veuen nítides, però per estudiar el comportament de nanomaterials en acció cal utilitzar un microscopi especial: Stochastic Optical Reconstruction Microscopy (STORM). Aquest microscopi té una resolució 10 vegades millor que un microscopi clàssic i gràcies a ell es poden observar i fotografiar objectes a la nanoescala en un ambient biològic.

Durant la xerrada la Dra. Sílvia Pujals i la Natalia Feiner han fet un recorregut per la historia de la microscopia: des del primer microscopi òptic que va fabricar Galileu fins al microscopi que elles utilitzen en el seu dia a dia al laboratori. A més a més, han explicat quina recerca du a terme el seu grup.

Finalment mitjançant llums, foscor i una càmera de fotografiar els alumnes han pogut recrear a la macroescala el funcionament del microscopi STORM. D’aquesta manera han pogut comprendre del tot com funciona aquest microscopi i com és possible obtenir imatges globals de coses tan petites com molècules, pèptids o proteïnes.

Per acabar la visita hem visitat els laboratoris de l’IBEC on els alumnes han pogut observar pel microscopi diferents mostres amb marcadors fluorescents i veure de primera mà l’ambient de la recerca.

Posted in: Visites escolars
Tags: ,