Posted by on 26/04/2016

Alumnes durant la part pràctica.  Autor: IBEC

Alumnes durant la part pràctica.
Autor: IBEC

Avui els alumnes de 2n de batxillerat de l’Escola Natzaret han vingut a l’IBEC per fer la visita-taller “L’empremta bacteriana” on han pogut aprendre més sobre la recerca actual en noves teràpies antimicrobianes.

Al llarg de la visita, l’Aida Baelo, investigadora del grup d’Infeccions Bacterianes: Teràpies antimicrobianes els ha endinsat en el món de la bioenginyeria bacteriana. Gràcies a això els estudiants han pogut entendre quins són els mecanismes que fan servir els bacteris per a crear la resistència als antibiòtics i quins són els problemes concrets que es volen solucionar amb les noves teràpies alternatives.

Durant la part pràctica, els alumnes han sembrat soques de E. Coli i P. Aeruginosa en diferents medis líquids de cultiu amb presència de dos antibiòtics diferents i a diferents concentracions. Mitjançant les dades de densitat òptica obtingudes amb l’espectrofotòmetre, els alumnes han pogut entendre la corba de creixement bacteriana i determinar què ha passat durant el seu creixement.

A més a més, els alumnes han pogut sembrar en plaques de petri la seva pròpia flora epitelial. Com que els resultats d’aquest experiment necessiten més temps de cultiu els resultats els publicarem pròximament. Per concloure, hem visitat els laboratoris de l’IBEC on els alumnes han pogut veure de primera mà com és l’ambient de la recerca.

Visita a càrrec de: Aida Baelo