Posted by on 05/04/2016

0M0A0927_opt

Alumnes durant la visita. Autor: IBEC

Els alumnes de 4t d’ESO de l’escola Roig Tesalia han  vingut a l’IBEC per a fer el taller “Teràpies regeneratives: fes créixer el teu propi cos”. Al llarg de la visita han pogut esbrinar en quin punt es troba la recerca actual en l’àmbit de la regeneració de teixits pel que fa a la creació d’òrgans a laboratori.

Mitjançant un joc de preguntes si respostes i un seguit de fitxes didàctiques, els alumnes han pogut descobrir els avenços en medicina regenerativa. S’ha fet un recorregut per la història de la creació de teixits i òrgans al laboratori, des del 1997 quan es va crear la primera orella al laboratori, fins al 2013 quan es van crear els primers ronyons al laboratori i acabant amb el paradigma de la recerca actual. 

Mitjançant un joc de preguntes i respostes s’han discutit els avantatges i els inconvenients  d’aquestes tècniques i s’ha debatut sobre la possibilitat actual de trasplantar òrgans creats al laboratori.Actualment ja es poden trasplantar alguns òrgans creats al laboratori com la bufeta o la tràquea, però per crear altres òrgans completament funcionals com els ronyons, el cor o el cervell encara fa falta molta recerca.