Posted by on 26/02/2015

IMG_2389

Alumnes del Centre Escolara Montlau durant la visita. Autor: IBEC

Avui els alumnes de Biologia de 4t d’ESO del Centre Escolar Montlau de Barcelona han vingut a l’IBEC a fer la visita-taller “Senyals Biomèdics, què són?”.

Durant la visita els alumnes han pogut aprendre què són els senyals biomèdics, com s’enregistren i la utilitat que té la recerca en aquest àmbit avui en dia per aconseguir sinèrgies entre els metges clínics i els investigadors que culminin en una millora de la qualitat de vida dels pacients.

“Penso que és important per a la gent saber què es fa, en què es fa recerca a la seva ciutat i visites com aquesta em semblen una molt bona manera d’aconseguir-ho” diu l’Anna, alumna del Centre Escolar Montlau. “Abans de venir al IBEC jo no sabia gran cosa dels senyals biomèdics però ara em sembla una molt bona idea, una branca d’estudi molt interessant i molt útil per a la societat. Fins fa res jo tenia molt clar que volia fer medicina, però tot això de la recerca m’està cridant bastant l’atenció.”

“Algunes parts de la xerrada m’ha semblat que tenien un nivell una mica elevat per nosaltres, però tot i així m’ha servit per saber com es prenen aquestes senyals i per a què s’utilitzen,” diu l’Erik un dels alumnes del centre. “Tots els exemples de recerca que ens heu posat en un principi em semblaven una cosa molt futurista però si ho penses bé, tan ràpid com avança la tecnologia, és tot ben real. Jo vull estudiar Enginyeria mecànica o biomecànica, tot i que també m’agrada molt la Biologia.”

Erik i Anna, alumnes del centre Escolar Montlau

Erik i Anna, alumnes del centre Escolar Montlau. Autor: IBEC

Per concloure la visita els alumnes han pogut visitar el laboratori del grup de Interpretació i Processament dels Senyals Biomèdics on Puy Ruiz, la técnic de laboratori implicada en la visita, els ha ensenyat com enregistrar els senyals elèctriques del cor i del múscul del braç mentre es fa força. Els alumnes voluntaris també han pogut experimentar fent una prova de rapidesa prement un botó cada cop que escoltaven un xiulet.

“Des del meu punt de vista és molt divertit tenir a alumnes d’institut de visita al laboratori,” comenta Puy Ruiz. “Poder realitzar protocols amb ells, i veure com queden impressionats quan els mostres altres maneres d’entendre el funcionament del seu cos. Explica’ls-hi el que és una senyal biomèdica i tot el que podem treure a partir d’ella és revelador per a molts, i durant les hores que dura la visita poc a poc vas veient com van entenent el funcionament de la disciplina, i com van interessant-se per ella. És una experiència molt positiva que recomano a tots els grups del IBEC”.

 

 

 

Visita a càrrec de: Beatriz Giraldo i Puy Ruiz