Posted by on 11/01/2018

Des de l’IBEC, hem donat la benvinguda al 2018 com més ens agrada: apropant la ciència als més joves! I aquesta vegada ha estat amb el taller de “la cèl·lula”, adreçat a estudiants de 5è i 6è de primària.

Els nois i noies de l’escola  Pau Romeva van estar ahir i continuaran avui fent experiments amb la Núria Camarero, la Berta Gumí, i l’Helena Lozano. La Núria i la Berta són tècnica i estudiant de doctorat respectivament del grup Nanoprobes and Nanoswitches. L’Helena, fa la seva tesi al grup Nanoscale Bioelectrical Characterization.

Durant el taller, els estudiants van haver de resoldre un problema plantejant un experiment científic. Mirant una mostra de les seves pròpies cèl·lules al microscopi, van poder resoldre l’enigma proposat. Per alguns va ser la primera vegada fent servir un microscopi. Altres companys en tenien un a casa, o n’havien vist un abans. Però el que és clar és que tots van sortir-se’n, i van poder veure les seves cèl·lules de ben a prop a través de la lent magnificadora.

Els nanos van aprofitar per preguntar a les investigadores sobre com és la feina de científic. Alguns volen estudiar física, biologia, química, enginyeria industrial,… i fins i tot vam trobar algun futur “actor-i-científic”. Alguns van ser prou curiosos com per demanar-se com ho feien les cèl·lules per comunicar-se entre elles, demostrant una vegada més, que per fer-se preguntes no cal gaire més que les ganes de saber.

Com a anècdota, el Gabriel Gomila (el director de tesi de l’Helena) va passar a veure el taller, doncs un dels estudiants era fill seu.

 

El taller va acabar amb una visita als laboratoris de l’IBEC, que va entusiasmar als joves estudiants.

 

 

Autora: Pilar Rodríguez-Franco