Avui ens han visitat els alumnes de Biologia de 2n de Batxillerat de l’Institut Tremp de Lleida per fer la visita-taller “Biomaterials: Com Nou!”.
Durant la visita els alumnes han pogut conèixer més sobre els biomaterials, aprendre què són i com funcionen. Aprofundir una mica més sobre la recerca actual en aquest àmbit, les possibilitats que ofereix així com entendre la seva relació amb les teràpies regeneratives. Abans de venir a fer la visita els alumnes havien treballat a classe un article sobre regeneració per tenir unes bases i poder participar activament en el debat sobre l’ètica dins d’aquesta mena de recerca. S’han pogut posar en la pell de l’investigador alhora que entenien les preocupacions de la societat respecte els avenços en aquests temes.
“Participar en aquesta visita escolar va ser una experiència enriquidora, poder conèixer el que opinen i saben els estudiants de batxillerat sobre el que és un centre de recerca i sobre la medicina regenerativa” diu Miguel Ángel Mateo, un dels investigadors del grup de Biomaterials per a teràpies regeneratives implicat en la visita. “Durant tota l’estona els estudiants van ser molt participatius i curiosos!”.
A més a més de poder visitar els laboratoris de l’IBEC els estudiants han tingut la oportunitat de veure la ciència sota un altre prisma, imaginar com és treballar en aquest ambient i adonar-se de la
realitat en l’àmbit de la recerca.
“Crec que la visita ha estat molt profitosa, ens ha servit per complementar el que hem fet a classe”, ens comenta l’Helena, una de les alumnes de l’institut. “La visita al laboratori m’ha semblat molt útil per trencar estereotips, un quan pensa en un investigador se’l imagina al laboratori, amb bata, ulleres i mirant pel microscopi tot sol. En canvi aquí hi havia gent de tot arreu, parlant, treballant junts. Jo estic pensant en estudiar farmàcia i ara per ara la meva idea es decantar-me cap a la investigació.
“A mi m’ha agradat veure el laboratori i descobrir que hi ha moltes més coses, més aparells diferents, molta més gent i molta més feina de la que penses en un principi. No només son microscopis!” ens diu en Carles, alumne de l’Institut. “Ara si, m’esperava més immigració, és a dir veure més gent de fora”.
Visita a càrrec de: Miguel Ángel Mat eo i Òscar Castaño